Facebook

Kdo je kdo

Profil: Jan Ryba

Status Oficiální člen týmu AC Sparta Praha
PřezdívkaRybič
Narozen 30. 11. -0001 - Po
Kde Rokycany
Bydliště Kamenná Újezd
Záliby 
Kontakt 
.: Chcete vědět více? :.

Nástěnka

Ski areál BRDY - Těškov - Strašice + aktuální stav sněhu a lyžařských stop 2022/23
Ski areál BRDY - Těškov - Strašice + aktuální stav sněhu a lyžařských stop 2022/235. 12. 2023
4.12.2023 projeta stopa Těškov v délce 21 km -Těškov - Holoubkov- Mýto lyžování pěkné
3.12. Ski Strašice -
...více

2022 Členské spolkové poplatky AC SPARTA PRAHA cycling z.s.
2022 Členské spolkové poplatky AC SPARTA PRAHA cycling z.s.24. 06. 2022
Vzhledem k zákonné povinnosti vybírat členské poplatky, prosím všechny členy ACS, kteří mají licenci ČSC o uhrazení
...více

Fanshop AC SPARTA Betlémské náměstí 7 a recepce restaurace Chodovar ,,Ve Skále,,
Fanshop AC SPARTA  Betlémské náměstí 7 a recepce restaurace Chodovar ,,Ve Skále,,5. 10. 2016
Dresy a kraťasy a další oblečení cyklistické Sparty můžete získat přímo přes http://www.sparta-cycling.cz/fanshop
...více

Všechny zprávičky

Kalendář

Tour de Brdy 8.červen 2024 Info
8. Červen 24 - So, 13:00
Silniční a gravel klasika po vrcholcích Brd se startem ve Strašicích ve sportovním areálu. přihlášky již na www.4timing.cz

Více událostí v kalendáři

Z fotogalerie

1.1. ve 13h startujeme VC Eko komíny a ADS stavby
z Rokycan na Žďár - tradiční závod do vrchu pro cyklisty a běžce o 10 000,- Kč
Fotogalerie - Procházení

SKI areál Těškov - úpravy stop a lyžování termíny závodů
CHODOVAR SKI TOUR 2017 - návrh
11.1.2017 večerní Tříkrálový běh - Těškov volně(10) hromadný Teškov
14.1.2017 Okolo Mariánskolázeňských pramenů
18.1.2017 večerní závod Těškov volně(10) hromadný Teškov
25.1.2017(5.2.) Chodovar Ski večern
Fotogalerie - Procházení

Tour de Brdy 2016
fotogalerie
Fotogalerie - Procházení

Stojí za návštěvu

Sportimage
aktuální sportovní informace
Brdská stopa - info z Brd
aktuální zpravodajství z Brd nejen sněhové + webkamery
BikeStream
Cyklistický webzine
Penzion - Výhledy na Brdy
Pronájem apartmánů/ penzion a ubytování od 290,- Kč/osoba v Těškově na Rokycansku.
V zimě běžecké lyžování ve Ski areál Těškov a v létě cyklistika nejen v Brdech. Dostupnost 3 km od dálnice D5 exit 50.
Tomáš Hrubý - Axiory
Portfolio management - Tomáš Hrubý

Více odkazů.





Článek

Sparta se krize neleká!

Sparta se krize neleká!

St - 14. Leden 2009, 10:19 - Manfred Strnad

Se Zdeňkem Rubášem jsme si o nadcházející sezóně povídali krátce po Tříkrálovém závodě v běhu na lyžích, který pro cyklisty AC Sparty Praha a příznivce týmu pořádá v Těškově u Rokycan. Teplota sněhu minus deset, ideální mazání! Běželo se 16 km klasicky na okruhu 1375 m dlouhém. Zdeněk doběhl na osmém místě. Od Tomáše Hrubého dostal dvě „rundy“. Nic si z toho ale nedělal. Alespoň je vidět, že se kluci ani v mrazech neflákají, konstatoval šéf Sparty.

Zdeňku, na počátku roku 2009 slýcháme ze všech stran nářky na ekonomickou krizi. Byl by div, kdyby nepostihla českou cyklistiku, o které se navíc v souvislosti s krizí hovoří už roky. Jak je na nadcházející těžké období připravená AC Sparta Praha Cycling?


Vyskakovat si rozhodně nemůžeme, ale není důvod k panice! Jednání s některými sponzory stále ještě probíhají, řadu smluv se však už podařilo podepsat. Většina sponzorů zůstává cyklistické Spartě věrná. Česká cyklistika na tom není růžově už dlouho, ale od doby, kdy jsem v roce 2002 převzal Spartu, je náš tým, řekl bych, stále na vzestupu. Nikoli raketovém, ale plynulém. Například loňská sezóna byla dosud vůbec nejúspěšnější. Krotký s Okrouhlickým získali titul v časovce dvojic, Zelinka se stal mistrem republiky v závodě jednotlivců do 23 let a v nejprestižnějším závodě elity vybojoval Martin Hebík stříbro a Martin Prázdnovský bronz v šampionátu Slovenské republiky. Hebíkovi přitom unikl titul těsně, výkonnost na jeho zisk mu určitě nechyběla. Naši závodníci získali celkem pět mistrovských medailí, což je za mého působení ve Spartě zatím nejvýraznější výsledek. Kromě úspěchů v mistrovských závodech chci vyzdvihnout výkon týmu v etapovém závodě Tour of Szeklerland v Rumunsku, kde se Martin Hebík stal celkovým vítězem a Sparta vybojovala tři etapové vavříny. Do sezóny 2009 se dívám s optimismem. Ať už bude ekonomická situace jakákoli, jsem přesvědčený, že závodníci budou připravení dobře a svou výkonnost prodají.

Na jaké závody se Sparta chystá?

V každém měsíci máme na programu jeden větší etapák. K tomu jednorázové závody. Koncem března abychom měli startovat na Okolo Normandie, v dubnu na Okolo Turecka, v květnu na Tour de Gironde ve Francii a první část sezóny završíme v červnu sedmi etapami v Srbsku. Pořadatelé se ozvali s velkým předstihem. Mají o náš tým zájem nepochybně také proto, že Spartu od letoška posiluje srbský reprezentant Nebojsa Jovanovič. Etapák v Srbsku bude poslední větší prověrkou výkonnosti před domácím šampionátem v červenci, který se jede hned týden nato. Sparta samozřejmě absolvuje i Český pohár. O jeho letošní konkrétní podobě zatím moc nevím. Seriál převzal sponzorsky i mediálně Michal Moureček, což je vzhledem k jeho schopnostem dobrá zpráva. Tak se nechme překvapit. V loňském roce vyzněl domácí pohár dost tragicky, snad to letos bude lepší.

Jak se Jovanovičovy osudy proťaly se Spartou, a kdo další tým posiluje?


Není tajemství, že nás opustil Martin Hebík, kterému přeji všechno dobré do další kariéry. Věřím, že svou výkonnost prodá i v jiném týmu. Všichni vědí, odkud vyšel. Hebík je samozřejmě vizitka kvality Sparty. Se Srbem Jovanovičem jsme navázali kontakty během loňského etapového závodu v Turecku. Jovanovič je téměř čistokrevný vrchař. Tehdy jsme ještě nevěděli, že se k nám vrátí Richard Faltus, ale vůbec nelitujeme, že máme v sestavě dvě tak silné individuality. Nejde jen o ně. Mezi stabilními členy kádru, který je znovu třináctičlenný, je řada mladých jezdců s tahem na branku, když to řeknu fotbalovou řečí. A jsou tu i zkušení závodníci. Sparta je letos dobře věkově poskládaná. Mezi ty mladé naděje počítám Tomáše Okrouhlického, který už loni dokázal společně s Rosťou Krotkým vyhrát mistrovskou časovku dvojic, mistra republiky třiadvacítek Ondřeje Zelinku, Martina Uhra a stále také Zdeňka Křížka, který zatím přesvědčil o svých fyzických předpokladech víc než o taktické vyzrálosti. Ale ta se získává zkušenostmi. Proto dostává Zdeněk znovu šanci. Mezi zkušené matadory, na které je spolehnutí patří například Rosťa Krotký, Tomáš Hrubý i další jezdci. Nesmíme zapomenout ani na novou posilu Láďu Fabišovského, několikanásobného medailistu v časovce jednotlivců kategorie U23, který se v posledních třech letech věnoval bikům. A také v této disciplíně slavil pozoruhodné úspěchy. Loni například vyhrál Krále Šumavy. Nejmladším členem týmu se stává Tomáš Holub, do Sparty přichází z SCM Plzeň. V loňském roce se stal celkovým vítězem Giant ligy mezi juniory. Ze třinácti závodníků má deset smlouvu a tři jsou studenti závodící v kategorii do 23 let. Kapitánem bude Richard Faltus, který v minulých sezónách startoval v dresu Sparkasse Dortmund na velkých etapových závodech. Očekáváme, že jeho zkušenosti a obrovský přehled vytěží celý tým. Richard by rád absolvoval všechny velké akce, do kterých Sparta nastoupí.

Kdo kromě Martina Hebíka Spartu opouští?

Martin Prázdnovský odešel do bulharského Burgasu, což je tým s belgickým manažerem a mezinárodním obsazením. Prázdnovský prokázal ve Spartě svou výkonnost i přehled, který ve dvaatřiceti letech má. Je to stejně jako Richard Faltus velká cyklistická osobnost i když se projevuje jiným způsobem. Ve svém věku stále projevuje velkou chuť do závodění, je vidět, že má cyklistiku rád. I jemu přeju hodně štěstí v další kariéře.

UCI vyžaduje od kontinentálních týmů poměrně vysoké kauce, s jejichž zaplacením má dost stájí potíže. Kolik to letos dělá a podařilo se Spartě najít na kauci prostředky?


Letos to dělá čtyři sta padesát tisíc korun, což je částka, která za nás už leží na svazu jako záloha v případě potřeby. UCI má kauci k dispozici v případě, že týmy neplní smlouvy vůči závodníkům a pořadatelům. Stává se třeba, že se se stáj přihlásí, ale nakonec na závod nepřijede a pořadatel kvůli tomu tratí a žádá náhradu. Doufám, že žádný z těch důvodů nenastane (úsměv), ale ty peníze prostě musí být v záloze. I když si dovedu představit jejich účelnější vynaložení, ale nedá se nic dělat a bereme to jako povinnost, kterou plníme.

Na jakých kolech se letos objeví závodníci Sparty? />

Jsme velmi spokojení se značkou Specialized, nebyl důvod ji měnit. Závodníci si kola vesměs pochvalovali. Problémy s nimi nebyly žádné. Svou roli určitě hraje i skutečnost, že na „Spešlech“ jezdí i špičkové týmu ProTour. Není co řešit!

Uvidíme tě letos na Lopatárně při Giant lize podobně jako v letech 2007 a 2008?


Určitě! Giant liga je nejlepší relax a motivace, jak se udržet při sportovním životě.

Manfred Strnad







 

Vaše reakce:

Reakce jsou řazeny od nejstarších po nejnovější.
-Přidat příspěvek
Přidání příspěvku
Jméno (nepovinné, ale podpis je vítán):


Email:


Nadpis vaší reakce, téma:


Text (povinné):

Reakce na příspěvek č.
Pokud chcete reagovat přímo na konkrétní příspěvek vložte číslo tohoto příspěvku.
(nebo stačí kliknout na odkaz Reagovat a číslo příspěvku se doplní samo).

Váš email bude ochráněn před spamovými roboty.

Webmaster si vyhrazuje právo nevhodné příspěvky smazat.
To se týká hlavně vulgárních, komerčních, nesmyslných a lživých příspěvků.

Obohaťte své texty o tyto smajlíky:
Www
Opište kód z obrázku A proč jako?
Ptáte se proč opisovat kód z obrázku? Protože, nebýt tohoto kódu měli bychom tu plno nesmyslných příspěvků od spamových robotů, kteří denně procházejí internet a vyplňují samými nesmysly všechny možné formuláře. Jenže u nás narazí. Nedokáží totiž (narozdíl od člověka) přečíst text schovaný v obrázku. Oni ho vidí pouze jako obdelník s neznámým obsahem
     
Tento článek má adresu
http://www.sparta-cycling.cz/clanek/256/sparta-se-krize-neleka!

Zpět na úvodní stranu: HOME, nebo do Archívu

Sparta Junior

Fanshop AC Sparta Praha cycling 1893
Fanshop AC Sparta Praha cycling 1893 24. 06. 2022
sparťanské sportovní oblečení na kolo, fotbal, hokej, atletiku a originální dárkové zboží nejen pro Sparťany najdete ...více

CYCLE PARKING - stojany na zavěšení jízdních kol
CYCLE PARKING - stojany na zavěšení jízdních kol5. 08. 2021
jedinečný systém zavěšení jízdních kol a koloběžek od Sparta cycling.
Univerzální venkovní stojan pro 7 ...více

Všechny zprávy

Cykloakademie

18.ročník TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic
18.ročník  TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic25th March 2024
18. ročník TOUR DE BRDY – Velká cena Strašic
startuje v sobotu 8.června 2024 ve 12:00 hodin ve ...more

Všechny zprávy Sparty B

RSS vlákno (B)

Reakce u článků

lacyiz3: British olivia only fans porn british olivia videos spankbang
Porn star rocco siffredi supersex series setsflix variety
https://the-eyed-black-peas-0000722.fetish-matters.net/?breanna-alexandra
Přidáno 29. 03. 2024 ke článku: Finále Ski areálu Těškov - Cena pivovaru CHODOVAR pro Ondřeje Vodrážku > Reakce
 
juliansj8: Grindr web browse bigger chat faster no download required
The best live sex chat for your full satisfaction fuckoncam
https://rolls-fitness-first.fetish-matters.com/?mary-bella
Přidáno 29. 03. 2024 ke článku: Kontinentální tým AC Sparta Praha začal přípravu na sezónu 2024 v Chodovaru > Reakce

Příspěvky z fóra

Eliška Karlíčková: POTŘEBUJETE FINANČNÍ POMOC?
Ste v ťažkej finančnej situácii? NOVAPUJCKA.CZ@GMAIL.COM.

Potrebujete urgentné peniaze na realizáciu svojich projektov? Koľko potrebuješ? Chcete ho dostať do 24 hodín? Ponuka úveru začína od 50 000 Kč do 30 000 000 Kč s ...[zkráceno]
Přidáno 12. 03. 2024 do vlákna: Kniha hostů - stálé vlákno
 
Eliška Karlíčková: POTŘEBUJETE FINANČNÍ POMOC?
Ste v ťažkej finančnej situácii? NOVAPUJCKA.CZ@GMAIL.COM.

Potrebujete urgentné peniaze na realizáciu svojich projektov? Koľko potrebuješ? Chcete ho dostať do 24 hodín? Ponuka úveru začína od 50 000 Kč do 30 000 000 Kč s ...[zkráceno]
Přidáno 12. 03. 2024 do vlákna: Kniha hostů - stálé vlákno

Nejnovější diskusní vlákno:
Kniha hostů - stálé vlákno

Zobrazit všechna vlákna ve fóru